FOTO ALBUM JONGE HONDEN- EN VETERANEN DAG 2015

Beste reu 3-6 maanden
Beste teef 3-6 maanden
Beste teef 6-9 maanden
Beste teef 12-18 maanden
Beste reu 18-24 maanden
Beste teef 18-24 maanden
Beste senior teef
Beste veteraan teef

Beste jongste hond van de dag (3-9 maanden)
Beste jonge hond van de dag (9-24 maanden)
Beste senior van de dag
Beste veteraan van de dag

                   

New Nyoh from Fjerla’s Legacy
New Nikita from Fjerla’s Legacy
Norah Lee du Grand Tendre
Midouze de Mémoire d'Ours
Liros Lizard La Joie Blanche
Larène Zahrra La Joie Blanche
Galadriel du Mas de Beauvoisin
d'Esprit Shanay La Joie Blanche

New Nikita from Fjerla’s Legacy
Liros Lizard La Joie Blanche
Galadriel du Mas de Beauvoisin
d'Esprit Shanay La Joie Blanche

 

joomla visitors
 Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei 2015, wordt de jaarlijkse Jonge Honden- en Veteranendag georganiseerd.

De locatie is Manege "De Fruithof", Dorpstraat 5 in Heteren.

Leuke familiedag

De Jonge Honden- en Veteranendag is in de eerste plaats een leuke, gezellige familiedag. Zo ziet u diverse Pyreneese Berghonden en wellicht ook familie van uw eigen hond. Tevens kunt u kennis maken met andere eigenaren en ervaringen uitwisselen. Daarnaast is de dag voor veel honden en bazen de eerste kennismaking met het showen. U kunt dan ondervinden of u dit een leuke activiteit vindt. Het beoordelen van de honden op deze dag gebeurt op een geheel ongedwongen manier.
Coby van Kessel zal de honden gaan beoordelen. Zij is kandidaat keurmeester voor ons ras en voor velen van u geen onbekende. Zij heeft al diverse malen haar medewerking verleend aan activiteiten van de vereniging.

Hoe zit de dag eruit?

Pyreneese Berghonden tussen de 3 en 24 maanden en oudere honden vanaf 7 jaar kunnen deelnemen aan deze dag. De jonge honden, senioren en veteranen worden in verschillende leeftijdsgroepen per geslacht ingedeeld in klassen en beoordeeld. Het is interessant om te horen wat de keurmeester van uw hond vindt. De keurmeester zal dan ook een uitgebreid verslag maken. Uw hond krijgt geen kwalificatie, maar wel een mooi deelnamecertificaat. Uiteraard mag u voor de gezelligheid eventueel ook uw andere Pyreneese Berghond (en) meenemen. Iedere deelnemende eigenaar ontvangt een leuke herinnering aan deze dag.

U kunt inschrijven in onderstaande klassen:

1. Klasse 3 tot 6 maanden
2. Klasse 6 tot 9 maanden
3. Klasse 9 tot 12 maanden
4. Klasse 12 tot 18 maanden
5. Klasse 18 tot 24 maanden
6. Klasse Senioren 7 – 10 jaar
7. Veteranen vanaf 10 jaar
Voor een correcte verwerking van uw inschrijving ontvangen wij graag het registratiebewijs van uw hond (of stamboom indien u geen registratiebewijs heeft)

Nestbesprekingen - Ouderdieren

Naast de individuele beoordelingen vinden er ook dit jaar weer nestbesprekingen plaats. Nestbroers en -zussen komen samen met hun ouders (indien aanwezig) in de ring. Op deze manier kan de keurmeester een indruk krijgen van het nest en bekijken of er overeenkomsten zijn met mama, papa en hun kroost. De fokker ontvangt een verslag van deze nestbespreking. Wij zouden het dan ook zeer op prijs stellen als de ouderdieren aanwezig kunnen zijn tijdens deze familiedag.

Muurbloempjes

Heeft u een Pyreneese berghond zonder stamboom, een hond met een schoonheidsfoutje, castraat of een hond die door omstandigheden niet (meer) geschikt is voor de show? Dan kunt u deze zogenaamde "muurbloempjes" laten beoordelen door een officiële keurmeester. U ontvangt hiervan een verslag. De keurmeester die de honden zal beoordelen is Renate Chiodi-Walraven. Deelname is gratis.
(dit is een onofficiële keuring met een onofficieel keurverslag)

Kind-Hond-Parade

Natuurlijk wordt ook aan de andere kleintjes gedacht. Voor de kinderen tot en met 11 jaar wordt ook dit jaar de Kind-Hond-Parade georganiseerd. Dit is géén junior-handling. Dus kinderen en honden hoeven geen ervaring in het showen te hebben. Het is namelijk de bedoeling, dat uw kind samen met de hond ons verrast in de ring door op een grappige of originele manier verkleed te zijn. Hierbij is het belangrijkste dat kind en hond plezier hebben. Voor elk deelnemend kind is er een verrassing. Vooraf inschrijven is verplicht. Deelname aan deze parade is gratis.

 
 

 


Copyright © 2014  NVLPH